If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Колеги, интересува ме може ли да се изкара електронния код на имобилайзера от компа или по ВИН номер. Каква е процедурата за възстановяване на този код при изтрита/загубена картичка?
Колеги, интересува ме може ли да се изкара електронния код на имобилайзера от компа или по ВИН номер. Каква е процедурата за възстановяване на този код при изтрита/загубена картичка?
Ми на мен един ми обясни,че можело да се прочете от самия имобилайзер.Въпросният елемент е ключар.
Аааа, казахме ти , казахме ти !!! Пък и ти си имаше карта с кодовете ( вече и полвината форум я има ) , за какво ти е да го четеш пак ?
Бе никой го няма кода освен ти предполагам, съмняваш ме нещо
Иначе това с въвеждането при не подейства защо?
Това дето пише в онази тема не е точно същото...
На колата, 156-а, си свети жълтат крушка Code, червената на инжекциона и не иска да запали.
Четохме много по тази тема във форума, намерихме имобилайзера (показан на снимките по- горе), чистихме и закачахме отново, откачвахме акумулатора (дори тази нощ за много часове), гледахме релета и предпазители и нищо... проблема си остана - неще и неще да запали.
Имаме само един ключ на колата, без картонче с кодове. Възможно ли е да разберем тоя код по VIN или по друг начин???
Давайте някакви идей за решаване на проблема защото откачаме..........
забравих, тествахме да запалим при откачен имобилайзер - крушката за code не свети, червената за инжекциона продължава да свети и резултата е същия - не пали.
Благодаря предварително на отзовалите се!
---------- Post added at 09:34 ---------- Previous post was at 09:29 ----------
Имаше и мнение с VIN-а от един сайт, е да, ама освен да ми каза каква е колата и други технически параметри, никъде не пише тоя код.
Колега при мен правеше същото.Вкарвам ключа но на таблото свети едно червено ключе и пише "code".Ако не загасне няма палене върти като луда но не пали. Не разчита чипа на ключа. Отидох при един ключар отвори кората на волана извади пръстена вграден в контакта и го почисти. След това размърда и оправи кабелите от него към таблото и опа до ден днешен колкото пъти вкарам ключа толкова пъти разпознава чипа. Провери си това и тогава другите неща.
sigpic Живота е компот и всеки се бори за слива във него.
АЛФА РОМЕО 156 1,9 JTD предишна
АЛФА РОМЕО 166 2,4 JTD сегашна 150p.s. 2003г
да използвам темата на колегата и при мен се появи този проблем от вчера квото и да правя неще да изгасва лампичката за CODE почисвтах гледах кабели неще и неще странното беше ,че като откачих буксата на имобилайзера опитах да запаля и тя продължи да си свети лампичката :Х не като при колегата по горе да изчезне мойта свети още
Comment